Viktigt datum: 10 jan

Imorgon, 10 januari, lämnas det färdiga resultatet av LSS-utredningen med de åtgärder som föreslås styra LSS-reformen i framtiden. Personer med funktionsnedsättning och utförare över hela Sverige är nu oroliga för vad den mycket försenade och omdebatterade utredningen kommer innebära.

En av frågorna som många har är hur mycket svårare utredningen kommer göra det att få assistans, och om det kommer bli ändringar i beslut för de som redan har fått rätt till insatsen. Oron är inte ogrundad, då det på senare år varit vanligt med besparingar på personer med funktionsnedsättningar, både i Sverige och i andra länder i Europa. Tidigare läckt information från utredningen har också pekat på avsevärda försämringar av LSS-reformen.

Funktionshindrade och utförare i Sverige håller andan och imorgon får vi veta vad utredningen kommer föreslå när utredare Gunilla Malmborg lämnar den till regeringen.

Källor
brukarkoll.se